Fans
 Followers
 Followers

Diccionari LID del Torró

diccionario-lid-turronEl Diccionario LID del Turrón és un diccionari terminològic que conté més de 500 entrades ordenades alfabèticament, amb l’espanyol com a punt de partida i base per a la descripció de la terminologia de la indústria torronera. I és que el torró és un dels dolços més antics i tradicionals del nostre país. Per açò la necessitat d’una obra que definisca els termes utilitzats en aquest àmbit.

La inclusió d’equivalències en català, anglès, rus, mandarí i àrab converteixen aquesta obra en un eficaç instrument multilingüe apte per a la traducció i per a facilitar els intercanvis comercials i culturals donant a conèixer de manera documentada i exhaustiva tant el producte –el torró en les seues diverses varietats i formes actuals de presentació comercial– com el procés d’elaboració per a obtenir-ho. Bona part dels termes es refereixen a conceptes que impliquen a les matèries primeres; com per exemple, l’ametla, element indispensable per a obtenir el torró, descrit en les seues diferents varietats. Les propietats nutricionals i organolèptiques de les matèries primeres constitueixen un altre dels subdominis conceptuals tinguts en compte. El Diccionari LID del Torró constitueix una iniciativa pionera que aborda detalladament els diferents productes torroners existents, els seus processos d’elaboració, la seua matèria primera i maquinària emprada, així com els professionals que intervenen en aquesta indústria.

Amb aquesta recopilació de termes es pretèn omplir el buit que existeix en l’actualitat en una àrea de coneixement que constitueix un important senya d’identitat per a Espanya. L’objecte de l’obra és respondre a les necessitats terminològiques d’aquest camp, assentar les bases d’aquests conceptes i aportar les equivalències als idiomes dels principals mercats estrangers als quals la indústria torronera exporta. Aquesta obra de consulta és una eina de gran utilitat
tant per a fabricants, distribuïdors, traductors, com per a tots aquells professionals relacionats amb el sector torroner.

Temàtica

Lexicografia, Lexicologia, Terminologia, Traducció

Índex

  • Pròleg a càrrec de Rafael Ansón. President de la Real Acadèmia de Gastronomia
  • Presentació a càrrec de Dolores Azorín, Catedràtica de Llengua espanyola de la Universitat d’Alacant
  • Introducció
  • Autors
  • Espanyol – Altres idiomes
  • Català – Espanyol
  • Anglès – Espanyol
  • Rus – Espanyol
  • Àrab – Espanyol
  • Xinès – Espanyol
  • Taules
  • Bibliografia

Dossier de premsa

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.