latraducciondelostextosenespecialidad

La traducció dels textos d’especialitat: una perspectiva multidisciplinària

L’evolució de l’activitat traductora i els grans canvis tecnològics dels quals està sent partícip la societat actual han portat l’aparició de noves tipologies textuals i modalitats de traducció. D’altra banda, l’era digital ha suposat una veritable revolució en la investigació en traducció per la quantitat d’informació disponible i la capacitat de processar grans quantitats de dades en poc temps, el que converteix l’estudi de la traducció especialitzada en un camp molt ric en propostes i reptes que s’han de tenir en compte. D’aquest context sorgeix la proposta de posar de manifest com s’estan abordant aquests desafiaments des de diferents vessants de les llengües d’especialitat i així oferir un breu panorama sobre aquesta qüestió.

Les aportacions incloses en aquest volum aborden l’estudi de la traducció especialitzada des de disciplines molt diferents com la publicitat, l’art, la jurisprudència, o la gestió empresarial. Tanmateix, entre els denominadors comuns de les contribucions presentades es troba l’anàlisi comparativa, per exemple, d’estratègies de traducció i els mètodes qualitatius comuns en la recerca en traducció. Així, es proporcionen solucions, propostes i recursos de gran valor en disciplines que no solen ser objecte d’estudi habitual de la traducció, però que s’han consolidat plenament des de l’estudi de les llengües d’especialitat.

En resum, els articles seleccionats ofereixen una perspectiva realista que reflecteix la situació actual de la traducció especialitzada. El resultat de tot això és una font inestimable de recursos pràctics, enfocaments metodològics i propostes per als traductors, docents o investigadors. Aquest volum contribueix als Estudis de Traducció oferint la difusió d’unes claus molt importants en traducció especialitzada i responent a l’interès pluridimensional que aquesta suscita entre professionals, docents i investigadors.

La traducció dels textos d’especialitat: una perspectiva multidisciplinària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *