Fans
 Followers
 Followers

Diccionari LID del Torró

El Diccionari *LID del Torró és un diccionari terminològic que conté més de 500 entrades ordenades alfabèticament, amb l’espanyol com a punt de partida i base per a la descripció de la terminologia de la indústria torronera. I és que el torró és un dels dolços més antics i tradicionals del nostre país. Per això la necessitat d’una obra que definisca els termes utilitzats en este àmbit.

La inclusió d’equivalències en català, anglés, rus, mandarí i àrab converteixen esta obra en un eficaç instrument multilingüe apte per a la traducció i per a facilitar els intercanvis comercials i culturals donant a conéixer de manera documentada i exhaustiva tant el producte –el torró en les seues diverses varietats i formes actuals de presentació comercial– com el procés d’elaboració per a obtindre’l. Bona part dels termes es refereixen a conceptes que impliquen les matèries primeres; com per exemple, l’ametla, element indispensable per a obtindre el torró, descrit en les seues diferents varietats. Les propietats nutricionals i organolèptiques de les matèries primeres constitueixen un altre dels subdominis conceptuals tinguts en compte. El Diccionari *LID del Torró constitueix una iniciativa pionera que aborda detalladament els diferents productes torroners existents, els seus processos d’elaboració, la seua matèria primera i maquinària emprada, així com els professionals que intervenen en esta indústria.

Amb esta recopilació de termes es pretén omplir el buit que existeix en l’actualitat en una àrea de coneixement que constitueix un important senyal d’identitat per a Espanya. L’objecte de l’obra és respondre a les necessitats terminològiques d’este camp, assentar les bases d’estos conceptes i aportar les equivalències als idiomes dels principals mercats estrangers als quals la indústria torronera exporta. Esta obra de consulta és una eina de gran utilitat tant per a fabricants, distribuïdors, traductors, com per a tots aquells professionals relacionats amb el sector torroner.

Temàtica

Lexicografia, Lexicologia, Terminologia, Traducció

Índex

  • Pròleg a càrrec de Rafael *Ansón. President de la Reial Acadèmia de Gastronomia
  • Presentació a càrrec de Dolores Azorín, Catedràtica de Llengua espanyola de la Universitat d’Alacant
  • Introducció
  • Autors
  • Español – Altres idiomes
  • Català – Espanyol
  • Inglés – Español
  • Rus – Espanyol
  • Àrab – Espanyol
  • Xinés – Espanyol
  • Taules
  • Bibliografia

Dossier de premsa

Feu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.