III Congrés Internacional EnTRetextos. Crida per a Comunicacions

III CONGRÉS INTERNACIONAL ENTRETEXTOS

CRIDA PER A COMUNICACIONS

“Gèneres discursius, corpus i traducció en contextos professionals i acadèmics. Desafiaments i oportunitats en l’era digital”

UNIVERSITAT D’ALACANT, ESPANYA
28-30 OCTUBRE 2020

Benvolguts i benvolgudes col·legues:

L’Institut d’investigació IULMA (Institut Interuniversitari de Llengües Modernes Aplicades) anuncia el pròxim III Congrés Internacional EnTRetextos. Aquest Congrés tindrà lloc del 28 al 30 d’octubre de 2020, en la Universitat d’Alacant.

Els congressos previs d’EnTRetextos han escomès l’anàlisi de la traducció dels discursos d’especialitat (València, 2016) i la qualitat multidisciplinària de la investigació en discursos d’especialitat, així com la visió global cap a aquests discursos (Castelló 2018). En la investigació existent, s’ha vingut prestant summa atenció als tres eixos que vertebren l’edició d’aquest Congrés EnTRetextos: (a) el discurs i els gèneres discursius, (b) l’estudi i aplicació de corpus especialitzats, i (c) la traducció especialitzada. Aquests tres eixos han exhibit una àmplia evolució en els últims anys, que s’ha vist accelerada per la incorporació del món digital en la investigació i en la professió relacionada amb els discursos professionals i d’especialitat. En aquest sentit, aquest tercer Congrés d’EnTRetextos aspira a conjuminar veus i investigacions que reflectisquen l’impacte que el fet digital ha tingut en les ja esmentades àrees d’investigació.

EnTRetextos aspira a proporcionar un fòrum per a analistes i usuaris dels discursos d’especialitat (i altres àrees relacionades, com les que s’adscriuen a etiquetes com “discurs acadèmic” i “discurs professional”), així com també a suggerir noves vies d’anàlisi i compartir experiències. EnTRetextos també desitja generar conscienciació entre els alumnes graduats de l’interès de l’estudi i aplicació dels discursos d’especialitat dins del camp general de les llengües modernes aplicades.

PONENTS PLENARIS:

Estem agraïts als següents conferenciants plenaris per haver acceptat participar en aquest III Congrés Internacional EnTRetextos:

 • Giovanni Parodi, Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso.
 • Carmen Sancho Guida, Universitat Politècnica de Madrid.
 • Jan Chovanec, Masaryk University.
 • Mª Ángeles Orts Llopis, Universitat de Múrcia.

TEMES

El Congrés acceptarà contribucions que afavorisquen el desenvolupament de les llengües modernes aplicades en sentit ampli. Els panells temàtics del Congrés en els quals s’estructura aquesta edició són els següents:

 • Llengües per a finalitats professionals i acadèmiques.
 • Traducció especialitzada: docència, investigació i professió.
 • Anàlisi del discurs: gèneres especialitzats, multimodalitat, comunitats discursives…
 • Noves tecnologies aplicades a l’estudi de gèneres, de corpus i de traducció especialitzada.
 • Lingüística de corpus i la seua aplicació en els llenguatges professionals i acadèmics.
 • Ensenyament de llengües professionals i acadèmiques.
 • Terminologia i terminografia.

El Comitè Organitzador d’EnTRetextos 2020 us convida a presentar una proposta de comunicació (20 minuts), taula redona o pòster relacionada amb els temes del congrés.

Cada participant pot proposar fins a un màxim de dues propostes en espanyol, anglès, francès o valencià des del dia 13 de gener fins al 15 de juliol de 2020 (data límit). Les indicacions per a la presentació de propostes estan disponibles en la pàgina: https://tinyurl.com/urevbzb

Les propostes han d’enviar-se a través de la plataforma d’EasyChair: (https://easychair.org/cfp/entretextos2020). No oblideu seleccionar el tema que més s’ajuste a la vostra proposta. La comunicació de l’acceptació serà el 30 de juliol 2020.

PUBLICACIÓ

Una selecció dels treballs que es presenten en EnTRetextos 2020 es publicaran en un volum d’una editorial de prestigi. Els treballs se seleccionaran segons el format de revisió doble cec i hauran de ser contribucions d’interès particular sorgides del congrés i segons les normes de les pròpies publicacions. Es donarà més informació oportunament.

Qualsevol pregunta, dubte i suggeriment pot dirigir-se a entretextos2020@gmail.com o visitar la pàgina web del Congrés: http://www.entretextos.es

Vos agraïm que difongueu aquesta invitació entre totes les persones i col·legues que pogueren estar interessats.

Quedem a l’espera de la vostra proposta i serà un plaer rebre-us a Alacant l’octubre.

El Comitè Organitzador d’EnTRetextos 2020

XIII Congreso Internacional GLAT 2020

GLAT_2020_affiche_9_12_19_v2

Estimados/as compañeros/as:

Nos complace enviaros la convocatoria del XIII Congreso Internacional GLAT, que tendrá  lugar del 6 al 8 de mayo de 2020 en la Facultad de Letras de la Universidad de Murcia:

 

ENFOQUES INTERCULTURALES EN UN MUNDO CONECTADO: ¿HACIA UN NUEVO PARADIGMA SIN FRONTERAS?

Dicha convocatoria se amplía hasta el día 15 de enero de 2020 con el fin de atender la  solicitud de compañeros que no han podido presentar sus propuestas.

Encontraréis el call for paper en el archivo adjunto y en el sitio web:

https://glat2020murcia.sciencesconf.org

Os recordamos que este Congreso está abierto a trabajos de investigación sobre lingüística francesa, diálogo intercultural y TIC, estereotipos y clichés culturales en las  redes sociales; manipulación ideológica y mediación, traducción, lexicología, lexicografía, didáctica; nuevos espacios virtuales (pop-up, tweets, sms, blog, redes sociales, etc.), interculturalidad; la mediatización y la ambigüedad de las interacciones discursivas en ámbitos especializados (turismo intercultural, discursos ecológicos y legales, etc.), así como cualquier otra cuestión de interés en respuesta a dicha convocatoria que tenga la cultura francesa como punto de encuentro.

Muchas gracias por vuestra atención. Os animamos a enviar vuestras propuestas.

Muy cordialmente.

Catherine Sable, Elena Baynat y Mercedes Eurrutia

Alicante Linguistics Forum

alf-poster

Lugar: Aula Magna (Facultad Filosofía y Letras UA)

Fechas: 23 & 24 de marzo de 2020

Página web: https://web.ua.es/es/alicante-linguistics-forum/home/about-alf/about-alf.html

El Foro de Lingüística de Alicante (ALF en inglés) es una actividad académica que tiene como objetivo principal motivar a estudiantes de las carreras de Estudios Ingleses y Traducción e Interpretación, en particular a aquellos que se interesan por el campo de la lingüística, y permitir su participación más interactiva en las sesiones de trabajo preparadas por los ponentes invitados. En la primera edición del Foro (2020), cuatro ponentes de tres universidades diferentes, trabajan el tema de la “Creatividad léxica en el lenguaje juvenil”. Para más información, puede contactar al prof. José A. Sánchez Fajardo (jasanchez@ua.es)

Valencia/Napoli Colloquium on Gender and Translation – Feminism(s) and/in Translation

faminism(s)-and-in-translationDesde el grupo GenText deseamos informar de la celebración de nuestro 3º Valencia/Napoli Colloquium on Gender and Translation, que tendrá lugar los próximos días 24 y 25 de octubre en Valencia, en la sede de ADEIT (Plaza Virgen de la Paz, 3), y que versará en torno a la temática “Feminism(s) and/in Translation”.

Agradecemos profundamente el apoyo prestado por el IULMA, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport (GVA), el Departament de Filologia Anglesa i Alemanya y la Unitat D’Igualtat de la Universitat de València.

Descargar programa

Congreso Internacional sobre el Humor Verbal

IMG_3457Congreso Internacional sobre el Humor Verbal

Universidad de Alicante. 23, 24 y 25 de octubre de 2019 (Aula Magna, Fac. Filosofía y Letras)

Presentación

El Congreso Internacional sobre el Humor Verbal (CIHV) se celebrará en la Universidad de Alicante (España) del 23 al 25 de octubre de 2019. El grupo de investigación GRIALE, promotor de este congreso, trabaja en humor e ironía desde 2002. El congreso supone el cierre de dos proyectos de investigación, GENHUMID (FFI2015-64540-C2-1-P, MINECO-FEDER) y GRIALE Observa (PROMETEO 2016/052, Generalitat Valenciana), así como la continuación del proyecto FIGURKID (FFI2016-76047-P, AEI / FEDER, UE). De este modo, el objetivo principal del encuentro es reunir en un mismo espacio y tiempo diversas aproximaciones al humor, así como compartir conocimientos sobre las últimas investigaciones acerca de la lingüística del humor y crear nuevas redes de investigación entre los diversos asistentes al encuentro.

 

Más información: http://griale.dfelg.ua.es/cihv2019/

VOICED. Traducir para la igualdad

Cartel-I-Jornada-VoicedEl lunes 13 de mayo de 2019, en el Salón de Grados de la FFTIC, tendrá lugar la I Jornada VOICED: TRADUCIR PARA LA IGUALDAD.

En línea con los objetivos del proyecto de innovación educativa de la UV VOICED: TRADUCIR PARA LA IGUALDAD, la jornada versará sobre la perspectiva de género en la traducción: ¿se puede (¿debe?) traducir con una perspectiva de género? ¿qué aporta una perspectiva de género en la traducción? ¿de qué estrategias puede servirse un/a traductor/a para traducir de manera inclusiva?

De estos y más aspectos reflexionarán los y las distintas ponentes que conforman el cartel de la jornada, desde la perspectiva académica pero también profesional, y desde diversas áreas dentro de la traducción. La jornada pretende abrir un importante debate sobre la necesidad académica de vencer la ceguera de género en los estudios de grado y postgrado, ofreciendo además interesantes conexiones para el alumnado con el mundo laboral.

Inscripciones abiertas en el siguiente enlace: https://forms.gle/eGGsMFasJn1pzwU2A

Jornades d’ Innovació Educativa

Jornades d’ Innovació Educativa

Jornades d’ Innovació Educativa

Les Jornades d’ Innovació Educativa, organitzades des del Departament de Filologia Francesa i Italiana de la Universitat de València (grupo d’ innovació consolidad SLATES) s’emmarquen en el Pla de Innovació de Centre de la Facultat de Filología, Traducció i Comunicació promogut pel SFPIE en la sea convocatoria d’ innovació.

Aquest any, la séptima, es titulen La Renovació Docent a l’ Ensenyament Superior (6) i es plantegen com un lloc de trobada i de reflexió sobre el canvi de paradigma educatiu.

 

https://inesrodriguez04.wixsite.com/redoes