III CONGRÉS INTERNACIONAL ENTRETEXTOS

CRIDA PER A COMUNICACIONS

“Gèneres discursius, corpus i traducció en contextos professionals i acadèmics. Desafiaments i oportunitats en l’era digital”

UNIVERSITAT D’ALACANT, ESPANYA
28-30 OCTUBRE 2020

Benvolguts i benvolgudes col·legues:

L’Institut d’investigació IULMA (Institut Interuniversitari de Llengües Modernes Aplicades) anuncia el pròxim III Congrés Internacional EnTRetextos. Aquest Congrés tindrà lloc del 28 al 30 d’octubre de 2020, en la Universitat d’Alacant.

Els congressos previs d’EnTRetextos han escomès l’anàlisi de la traducció dels discursos d’especialitat (València, 2016) i la qualitat multidisciplinària de la investigació en discursos d’especialitat, així com la visió global cap a aquests discursos (Castelló 2018). En la investigació existent, s’ha vingut prestant summa atenció als tres eixos que vertebren l’edició d’aquest Congrés EnTRetextos: (a) el discurs i els gèneres discursius, (b) l’estudi i aplicació de corpus especialitzats, i (c) la traducció especialitzada. Aquests tres eixos han exhibit una àmplia evolució en els últims anys, que s’ha vist accelerada per la incorporació del món digital en la investigació i en la professió relacionada amb els discursos professionals i d’especialitat. En aquest sentit, aquest tercer Congrés d’EnTRetextos aspira a conjuminar veus i investigacions que reflectisquen l’impacte que el fet digital ha tingut en les ja esmentades àrees d’investigació.

EnTRetextos aspira a proporcionar un fòrum per a analistes i usuaris dels discursos d’especialitat (i altres àrees relacionades, com les que s’adscriuen a etiquetes com “discurs acadèmic” i “discurs professional”), així com també a suggerir noves vies d’anàlisi i compartir experiències. EnTRetextos també desitja generar conscienciació entre els alumnes graduats de l’interès de l’estudi i aplicació dels discursos d’especialitat dins del camp general de les llengües modernes aplicades.

PONENTS PLENARIS:

Estem agraïts als següents conferenciants plenaris per haver acceptat participar en aquest III Congrés Internacional EnTRetextos:

 • Giovanni Parodi, Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso.
 • Carmen Sancho Guida, Universitat Politècnica de Madrid.
 • Jan Chovanec, Masaryk University.
 • Mª Ángeles Orts Llopis, Universitat de Múrcia.

TEMES

El Congrés acceptarà contribucions que afavorisquen el desenvolupament de les llengües modernes aplicades en sentit ampli. Els panells temàtics del Congrés en els quals s’estructura aquesta edició són els següents:

 • Llengües per a finalitats professionals i acadèmiques.
 • Traducció especialitzada: docència, investigació i professió.
 • Anàlisi del discurs: gèneres especialitzats, multimodalitat, comunitats discursives…
 • Noves tecnologies aplicades a l’estudi de gèneres, de corpus i de traducció especialitzada.
 • Lingüística de corpus i la seua aplicació en els llenguatges professionals i acadèmics.
 • Ensenyament de llengües professionals i acadèmiques.
 • Terminologia i terminografia.

El Comitè Organitzador d’EnTRetextos 2020 us convida a presentar una proposta de comunicació (20 minuts), taula redona o pòster relacionada amb els temes del congrés.

Cada participant pot proposar fins a un màxim de dues propostes en espanyol, anglès, francès o valencià des del dia 13 de gener fins al 15 de juliol de 2020 (data límit). Les indicacions per a la presentació de propostes estan disponibles en la pàgina: https://tinyurl.com/urevbzb

Les propostes han d’enviar-se a través de la plataforma d’EasyChair: (https://easychair.org/cfp/entretextos2020). No oblideu seleccionar el tema que més s’ajuste a la vostra proposta. La comunicació de l’acceptació serà el 30 de juliol 2020.

PUBLICACIÓ

Una selecció dels treballs que es presenten en EnTRetextos 2020 es publicaran en un volum d’una editorial de prestigi. Els treballs se seleccionaran segons el format de revisió doble cec i hauran de ser contribucions d’interès particular sorgides del congrés i segons les normes de les pròpies publicacions. Es donarà més informació oportunament.

Qualsevol pregunta, dubte i suggeriment pot dirigir-se a entretextos2020@gmail.com o visitar la pàgina web del Congrés: http://www.entretextos.es

Vos agraïm que difongueu aquesta invitació entre totes les persones i col·legues que pogueren estar interessats.

Quedem a l’espera de la vostra proposta i serà un plaer rebre-us a Alacant l’octubre.

El Comitè Organitzador d’EnTRetextos 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *